NIEUWSARCHIEF

 Klik hier voor meer recente berichten

Zorgmedewerkersdialoog ‘Zorgmedewerker van de Toekomst’
Maandag 8 februari vond in de Rotterdam Science Tower het evenement ‘Zorgmedewerker van de Toekomst’ plaats. Tijdens deze zorgmedewerkersdialoog, georganiseerd door SMO Promovendi in samenwerking met deRotterdamseZorg en de Gemeente Rotterdam, gingen zorgmedewerkers, -opleiders en -bestuurders met elkaar in gesprek over de duurzame inzetbaarheid van de zorgmedewerker. Deelnemende partijen waren onder andere de gemeente Rotterdam, Erasmus MC en Argos Zorggroep. Lees hier meer. Om het videoverslag te bekijken, hier. 

Edith Schippers Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport spreekt de deelnemers van de ZORG41 Summit toe in een videoboodschap
“Als we de vooruitgang omarmen hebben we meer tijd voor zorg voor elkaar” – Edith Schippers, Minister van Volksgezondheid & Sport, over de toekomst van de zorg in haar videoboodschap voor de ZORG41 Summit. De ZORG41 Summit is een initiatief van SMO Promovendi in samenwerking met Zorginstituut Nederland en Gemeente Rotterdam. Bekijk de volledige videoboodschap hier.

10 september: ZORG41 Summit & Health Innovation Challenge 2015
Op donderdag 10 september heeft de Health Innovation Challenge 2015 en de  ZORG41 Summit plaatsgevonden op het Erasmus Centre for Entrepreneurship in Rotterdam. Onder meer het MKB, ziekenhuizen, zorgverzekeraars, zorgtechnologiebedrijven en vrijwilligers- en mantelzorgorganisaties hebben op deze dag samengewerkt en meegedacht over de informele zorg van nu en in de toekomst. Klik hier voor meer informatie. 

Nu online: ZORG41 Netwerkanalyse
De vergrijzingspiek heeft in 2041 haar hoogtepunt bereikt: de prognose is dat er op dat moment voor iedere 10 werkende Nederlanders 9.1 niet-werkende Nederlanders zijn. Dit zet het huidige zorgstelsel zwaar onder druk. SMO Promovendi publiceert de ZORG41 Netwerkanalyse over de toekomst van de participatiesamenleving en netwerken in de informele zorg. Klik hier voor het volledige artikel.

Workshop Mantelzorg in de Toekomst
Op 29 mei verzorgde SMO Promovendi samen met Mezzo de workshop ‘Mantelzorg in de Toekomst’ op de conferentie ‘Van Toekomstbeeld naar Toepassing in de Zorg’ van Stichting Toekomstbeeld der Techniek. Lees hier meer.

..